Afbeelding
Foto:

Fiets-investeringen werpen vruchten af

TWENTE - Fietsers zijn de koning te rijk in Overijssel. Onze provincie scoort maar liefst vijf sterren in de Kwaliteitsmonitor van Fietsplatform Nederland. Een mooie bekroning van de vele moeite en investeringen die de afgelopen jaren gedaan zijn.

Het Fietsplatform Nederland beoordeelde de fietsroutenetwerken op kwaliteit en waardering van consumenten. Twee jaar geleden bereikte Overijssel nog vier sterren, maar dankzij nieuwe initiatieven mocht de provincie dinsdag een certificaat met vijf sterren in ontvangst nemen.

Impuls
Er zijn veel initiatieven in met name Twente om fietsen efficiƫnt en aantrekkelijk te maken. Uiteenlopend van de investeringen in de Twentse routenetwerken tot de realisatie van fietssnelweg F35. In Overijssel zijn drie routebureaus betrokken bij aanleg, beheer en onderhoud van routenetwerken: Routenetwerken Twente, Recreatiegemeenschap Salland en MarketingOost Routenetwerken. Met medewerking van provincie Overijssel hebben zij de afgelopen twee jaar gezamenlijk een extra impuls gegeven aan het fietsnetwerk.

Trots
Gedeputeerde Eddy van Hijum van de Provincie Overijssel is dan ook erg blij dat dit soort investeringen hun vruchten af beginnen te werpen. Meer fietsen is niet alleen goed voor het milieu, maar dringt ook de files terug en zorgt voor een betere gezondheid. Dit bovenop de toeristische aantrekkelijkheid van het fietsroutenetwerk.