Afbeelding
Foto:

Modder, liefde en geluk trekt ook Almelose cracks

Almelo/Nijverdal - Een groep van zeven Almelose hobbylopers is nu al in training voor de StrongmanRun die in september plaatsvindt. Jasper de Jong: 'We doen voor de kick mee, uitlopen is het belangrijkste'zegt hij, Dat wordt nog moeilijk genoeg: 'Want ik moet onderweg ook nog op mijn moeder, mijn vrouw en mijn dochter letten, die doen ook mee.' Het gezin en een stel vrienden oefenen in het Nijreesbos en het Lageveld.


De organisatie van de StrongmanRun en StrongsisterRun komt ook dit keer met nieuwe obstakels en routes: dat is de uitdaging van de organisatie, elk jaar anders, altijd verrassingen. Zondag presenteert e organisatie de vernieuwde routes en de eerste obstakels van 2017. Deze onthulling vindt plaats bij de eerste Extreme Workout van dit jaar. Dé plek waar veeel StrongmanRunners en Strongsisters zich voorbereiden op het evenement.

Het evenement in Nijverdal/Hellendoorn is al lang niet meer 'alleen' een sportief en uitdagend evenement, er wordt een echt obstaclerunfestival neergezet met als thema: Mud, Love & Hippinez"! Een thema met een flinke knipoog naar de jaren zeventig, maar in een jasje anno 2017. Het hoogtepunt blijft de obstakelrun van zeven kilometer over een volledig vernieuwd parcours met meer dan twintig obstakels.'De sfeer op zaterdag bij de StrongSisterRun en op zondag bij de StrongmanRun zal heel verschillend zijn', vertelt Marian Freriks, één van de organisatoren. 'Bij de StrongSisterRun zijn mannen als toeschouwers meer dan welkom, maar het blijft echt een 'girls day out'. Op zondag zijn mannen én vrouwen even belangrijk.' De groep van Jasper de Jong gaat voor het grote werk, zegt Jasper, die initiatiefnemer van de deelname is.