Afbeelding
Foto:

Overijssel scoort vijf sterren op fietsroutes

Almelo - De provincie Overijssel heeft de maximale score behaald in de Kwaliteitsmonitor van Fietsplatform Nederland. Deze organisatie beoordeelt de fietsroutenetwerken op kwaliteit en consumentenwaardering. Nadat Overijssel twee jaar geleden nog vier sterren behaalde, is deze week tijdens de presentatie van het landelijk onderzoek het certificaat met vijf sterren uitgereikt.

Met medewerking van provinciale overheid hebben routebeheerders, waaronder Twente, de afgelopen twee jaar een extra impuls gegeven aan het fietsnetwerk: honderden kilometers aan nieuwe bewegwijzerde routes, rustpunten, themaroutes en recent is het online routeplatform gelanceerd, waarmee de fietser eenvoudig zijn eigen route kan uitstippelen.
Volgens gedeputeerde Van Hijum is er reden 'zeer verheugd' te zijn. 'Al jaren werken wij samen met onze routebureaus en het Fietsplatform aan een aantrekkelijk en gevarieerd fietsroutenetwerk. En het netwerk biedt onze ondernemers prima mogelijkheden om hen een onvergetelijke fietsbeleving te bieden. Het predicaat is een stimulans ons te blijven inspannen bezoekers en bewoners volop van het landschap te laten genieten.'