Afbeelding
Foto:

Heracles komt net tekort voor play-offs, maar trots overheerst

Almelo - De teleurstelling over het mislopen van de play-offs was er zondag bij Heracles wel degelijk, maar uiteindelijk overheerste in het Almelose kamp de tevredenheid over het seizoen, waarin weer progressie werd geboekt.

Heracles liep zondag in een geweldige ambiance de play-offs om een Europees ticket mis door in De Kuip met 3-1 van Feyenoord te verliezen. En doordat FC Twente in Enschede met 3-5 verloor van FC Groningen dat vanwege dit resultaat wél aan de play-offs mag meedoen, ten koste van de Almeloërs, op doelsaldo, net als Heerenveen. Alle drie de ploegen behaalden dit seizoen 43 punten, maar het doelsaldo van de Noorderlingen was beter en dat gaf uiteindelijk de doorslag.

Ingecalculeerd

Het verlies in een kolkende Kuip was ingecalculeerd. Heracles had minimaal een punt nodig om op eigen kracht de weg naar Europa te plaveien, maar Feyenoord moest winnen om de landstitel voor het eerst in negentien jaar weer eens op te eisen. In een kokende en kolkende Kuip scoorde Dirk Kuyt, de aanvoerder van de Rotterdammers, al in de eerste minuut, en daarna nog twee keer. Uiteindelijk redde invaller Peter van Ooijen de Almelose eer, met een overigens machtig doelpunt. Het verlies van een lamentabel FC Twente wekte de indruk dat de Enschedeërs nou niet stonden te springen om de 'buren' een handje toe te steken.

Jongelingen

Eén van de vele positieve zaken dit seizoen bij Heracles is de doorbraak der jongelingen. De opvallende debutant Reuven Niemeijer (zie foto) blijft langer dan gepland bij de Almeloërs. Zijn (nog een jaar doorlopende) contract in Almelo is verlengd tot en met het seizoen 20219-2020 met de optie van nog een seizoen. Hij speelde na een meer dan geslaagde invalbeurt tot op heden tien wedstrijden en scoorde drie keer. Een tweede revelatie bij Heracles was dit jaar de zoon van de algemeen directeur Nico-Jan Hoogma: Justin. Afgelopen week erd bekend dat hij heeft de jongste speler ooit is die geen minuut heeft gemist in de competitie. Op de laatste speeldagwas hij pas 18 jaar en 337 dagen jong. Doordat hij alles speelde kwam hij tot 3.060 minuten. Hoogma heeft dit seizoen het record van Willy van der Kuijlen uit 1966. Het kanon van PSV uit de jaren zestig en zeventig was 19 toen hij alle duels van dat seizoen speelde.