Afbeelding
Foto:

Luctor et Emergo houdt de spanning er wel heel lang in

Almelo - Bij het verschijnen van deze krant kan het eerste team van de voetbalclub Luctor et Emergo kampioen van de tweede klasse van het zondagvoetbal zijn of de laatste kans op directe promotie naar de eerste klasse wederom hebben gemist. Dat hangt af van de uitslag van de beslissingswedstrijd die donderdagavond in Rijssen is gespeeld tegen Schalkhaar.

Schalkhaar kwam in de laatste wedstrijd langszij, heel bijzonder, omdat Luctor et Emergo vanaf dag één bovenaan stond en met een straatlengte verschil kampioen van de tweede klasse leek te worden.

Luctor vergooide afgelopen zondag de zoveelste kans om – na een tot driekwart van de competitie geweldig seizoen – kampioen te worden, had bij Voorwaarts Twello aan een punt genoeg, maar verloor door schroomvalligheid en nervositeit de wedstrijd. De vraag is of het in de beslissingswedstrijd wél is gelukt. Zo ja, dan is het feest op sportpark De Horst en zullen alle angsten en zenuwen zijn weggespoeld, zo niet, dan is Luctor aangewezen op de nacompetitie. De vraag is dan of trainer Kenan Durmusoglu zijn spelers na alle tegenslag nog één keer weet te motiveren en hen de vorm en het zelfvertrouwen van een groot deel van het bijna verlopen seizoen kan bezorgen.

Mogelijk tegen TVC'28

Is de ploeg veroordeeld (door zichzelf) tot een altijd hachelijke nacompetitie, dan wacht eerst een tweeluik met FC Winterswijk, waarna bij winst nog twee finales volgen, mogelijk met als opponent TVC'28, de eersteklasser uit Tubbergen, die voor lijfsbehoud moet knokken, net als overigens Stevo uit Geesteren. In de nacompetitie moet TVC'28 over twee wedstrijden eerst afrekenen met SDC'12 uit Denekamp om het verblijf in de eerste klasse met een seizoen te verlengen en Stevo met Concordia Wehl. In een eventuele tweede ronde komt de club uit Geesteren tegen de winnaar van Leones uit Beneden-Leeuwen en BWO uit Hengelo.

Twee keer twee potjes

De wedstrijden in de eerste ronde van de nacompetitie vinden komende zondag 21 mei en donderdag 25 mei plaats. De tweede ronde staat op de rol voor 28 mei en 5 juni. Het blijft deels een loterij, zo'n nacompetitie; het zou beter zijn als Luctor et Emergo in Rijssen heeft gewonnen.