Afbeelding
Foto:

Schilderij verbeeldt helpende handen

Almelo - Door een ernstig ongeval liep de moeder van Lidia Löwik een hoge dwarslaesie op. Hierdoor is zij al veertien jaar afhankelijk van de hulp van ZorgAccent Wijkverpleging Team Almelo Noord en haar mantelzorger.

Dankzij de professionele steun in nauwe samenwerking met dochter Lidia kan ze thuis blijven wonen, in haar vertrouwde omgeving, met haar eigen spullen om zich heen en haar eigen sfeer, veilig en vertrouwd. Als uiting van dankbaarheid schilderde dochter Lidia (Lidia's-art) speciaal voor het team een schilderij. Lidia: 'Mijn moeder en ik zijn de wijkverpleging erg dankbaar voor alle goede en persoonlijke zorg. Dit willen wij graag uiten door het team een schilderij aan te bieden. Ik schilderde handen, deze staan symbool voor het gegeven dat wij samen voor mijn moeder zorgen.'

Investeren
Het investeren in en faciliteren van familie is een prioriteit bij ZorgAccent. 'De druk op de zorg neemt steeds meer toe, daarom is het van belang dat wij mantelzorgers betrekken bij de zorgverlening. Lidia is hier een heel mooi voorbeeld van. Samen met haar kunnen wij deze goede zorg leveren en kan haar moeder in haar eigen huis blijven wonen.' Het schilderij krijgt een plekje in het Almelose kantoor aan van de zorgorganisatie.