Afbeelding
Foto:

Peter Mullenberg uit Almelo pakt gouden plak Warschau

Almelo/Warschau – De geboren Almelose bokser Peter Müllenberg heeft het sterk bezette bokstoernooi Feliks Stamm in Warschau op zijn naam geschreven in de klasse van het halfzwaargewicht. Müllenberg staat vierde op de wereldranglijst van de EUBC

In de klasse tot 81 kilogram bleek de geboren Almelose beroepsmilitair Müllenberg in de finalepartij ruim te sterk voor Arkadiusz Szwedowicz, want de Poolse opponent die dus een thuiswedstrijd bokste kreeg met 4-1 klop. En dat is met recht en reden een afgetekende uitslag.

In de aanloop naar de finale versloeg Müllenberg achtereenvolgens de Schotse bokser Boris Crighton (5-0), de Franse vuistenmepper Bakary Mamadou Diabira (5-0) en de Kazak met de harde handen Bek Nurmagambet (3-2)

Complimenten

De afvaardiging uit Nederland kreeg in Polen veel complimenten. Müllenberg komt tegenwoordig uit voor de Apeldoornse boksclub ABCC en wist zich vorig jaar te kwalificeren als eerste Nederlandse bokser in 24 jaar voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. waar hij het tot halve eindstrijd sloeg.