Afbeelding
Foto:

Heracles moet nog vol aan de bak tegen Feyenoord

Almelo - Heracles won afgelopen weekend redelijk makkelijk met 4-0 van ADO, maar moet komende zondag op de laatste speeldag bij Feyenoord nog vol aan de bak. De zwart-witten hebben namelijk minimaal een punt nodig om zich te plaatsen voor de play-offs om een Europees ticket. En dan speelt er nog zoveel meer mee aan sentimenten, belangen en de vraag wie topscorer van de eredivisie wordt.

En dus zal ook de afzwaaiende voorzitter Jan Smit, die afgelopen week na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afscheid van het publiek nam, nog geen rust hebben. Hij wil namelijk als geen ander dat Heracles wederom (net als vorig jaar) Europa ingaat, als voorzitter, maar ook als supporter.

Het zou wat zijn: Heracles houdt Feyenoord af van het kampioenschap en bezorgt zijn 'oude' trainers Peter Bosz en Hendrie - Mister Heracles – Krüzen op de valreep alsnog de titel.

Mooi geweest

De laatste thuiswedstrijd van Heracles stond behalve in het teken van vier doelpunten en drie ranglijstpunten ook in het teken van de genoemde voorzitter die er na negentien jaar een punt achter zet en uitbundig werd toegezongen door spelers, supporters en sponsors. Dan moet je wel iets betekend hebben Mooi geweest, tijd voor Bonte Wever en Schone Kunsten, inzonderheid het oeuvre van de schilder Gorter, in Almelo geboren, ofschoon 's mans geboortehuis aan de Bornsestraat (schuin tegenover het oude stadion) recent werd gesloopt door een Koopman.

Punten nodig

Het wordt zondagmiddag vanaf half drie sowieso een interessante en vermoedelijk eveneens zenuwachtige wedstrijd: Feyenoord heeft vermoedelijk drie punten nodig voor de zo felbegeerde titel en Heracles vermoedelijk zeker één voor de play-offs, want de Almeloërs moeten in de strijd om een plek in de play-offs in elk geval FC Groningen achter zich laten. Vanuit het Heracles-kamp is al gezegd 'volle bak' te gaan. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

Neus voor de goal

Daar komt nog bij dat spits en clubtopscorer Samuel Armenteros ook nog kans maakt om óók topscorer van de eredivisie te worden. Hij heeft er nu 19 binnen. Net als Reza Ghoochannejhad van Heerenveen. Daarboven staat nog… Nicolai Jørgensen... jawel, van Feyenoord, met tot nu toe 21 treffers.

Veel doorbraken

Hoe dan ook is het bijna verstreken seizoen dat van de doorbraken. In het veld was het de doorbraak van tenminste twee talenten, te weten Justin Hoogma en Reuven Niemeijer. Daarbij brak captain Thomas Bruns natuurlijk niet dit jaar door, want dat deed hij al eerder, maar wel brak hij door naar een subtopclub, want kreeg de begeerde transfer naar Vitesse. Overigens brak Heracles dit seizoen door als vaste waarde in het rechter rijtje. Niks is voor eeuwig, maar toch. En daar heeft Jan Smit, clubman uit aandrift, bijna twintig jaar waarlijk en meerlijk aan bijgedragen. Dat snappen spelers, supporters en sponsors uiteindelijk ook, zie het grootse eerbetoon.