Afbeelding
Foto:

Talentenklas van Rembrandtjes toont veel jong kaliber bij Kaliber

Almelo – De expositie van werkstukken van de Rembrandt Schildertjes Talentenklas bij Kunstenschool Kaliber aan de Elisbethhof geeft een indruk van de resultaten van de 38 jonge Rembrandtschildertjes, afkomstig uit groepen zes en zeven van een aantal Almelose basisscholen. De werken zijn tot en met volgende week vrijdag te zien tijdens de openingsuren van het gebouw.

Een grote groep kinderen exposeerde eerder in het stadhuis van Almelo en uit deze groep werd de Talentenklas van veertien potentiële toppers geselecteerd. Ze kregen les van beeldend kunstenaar Janke Nieboer.

Uiteenlopend

Er werd getekend en geschilderd, waarbij geoefend werd uiteenlopende stijlen en keuzes, zoals op het maken van stillevens, een portret en andere onderwerpen, zoals dieren en huizen. Er was aandacht voor figuratie en abstractie, voor verdieping en inkleuring, voor perspectieven en verstilling.

Schetsen

Tevens brachten de jonge Rembrandts een bezoek aan een tentoonstelling van Indigo in de Kunsthal van Hof 88 waarbij de leerlingen schetsen maakten van wat zij zagen. Met als onuitgesproken boodschap en ervaring dat kijken leidt tot zien en dat zien kan leiden tot verbeelding.

Op de eindexpositie tonen de Rembrandschildertjes van Almelo een fantasiehuis, geschilderd met acryl op doek. Het zou mooi zijn de groep over tien jaar nog eens te laten exposeren.