Afbeelding
Foto:

Internationale school dient economie Twente, ook in Almelo

Almelo/Enschede - Bij de Internationale School Twente, gevestigd in Enschede, maar ook gelieerd aan Almelo, is verheugd gereageerd op het behalen van de autorisatie International Baccalaureate (IB) met een Diploma Programme(IP). Het betreft een wereldwijd erkend onderwijsprogramma van hoge kwaliteit dat op ruim vierduizend scholen in gebruik is. Hierdoor mag de Internationale School Twente zich voegen bij toonaangevende internationale scholen in de wereld.

Volgens schoolleider Weir is de autorisatie een 'superprestatie'. Ze zegt dat het de ambities van de internationale school om een onderscheidende factor te worden in het vestigingsklimaat van Twente accentueert. Ze spreekt heel internationaal over 'echt een team effort'.

Twents belang

Naar de mening van wethouder Eerenberg van Onderwijs te Enschede is een kwalitatief goede internationale school een belangrijke reden voor bedrijven en medewerkers om zich in een regio te vestigen en het is volgens hem een groot Twents belang. 'Ik ben dan ook ontzettend trots dat de Internationale School Twente dit kwaliteitslabel behaald heeft. Een mooie stimulans voor de Twentse economie.' \

Internationale allure

Het is immers zo, zegt Eerenberg, dat ook internationaal werkende bedrijven in Almelo, en dat zijn er grosso modo even veel als in Enschede, belang hebben bij een internationaal klimaat. Daar spelen net als Saxion Hogeschool en met name de Universiteit Twente ook de Internationale School voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs een belangrijke rol in; het is een vestigingsfactor voor bedrijven, want interessant voor hun kinderen.

Spaans bezoek

Overigens arriveerden afgelopen week bij het Stedelijk Lyceum 21 leerlingen uit Spanje met hun begeleiders voor kennismaking met Twente. Ze werden ontvangen op College Zuid aan Tiemeister in Enschede. De uitwisseling met deze school vindt voor de derde keer plaats in het kader van Europese en Internationale Oriƫntatie, een vak dat gegeven wordt op de afdeling Tweetalig Onderwijs (TTO). Het doel is kennisnemen van andere culturen. Eind vorig jaar brachten leerlingen van College Zuid een bezoek aan de Spaanse TTO-school in Miguel Esteban om van het onderwijs en alles wat daarmee annex is te proeven.