Afbeelding
Foto:

Vechtstromen ziet nu de zon in water schijnen door panelen

Almelo - Het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen veronderstelt op negen rioolwaterzuiveringsinstallaties duurzame energie te kunnen opwekken met zonnepanelen. Het dagelijks bestuur laat daarom de haalbaarheid financieel-economisch te onderzoeken.

Het waterschap heeft de ambitie in 2020 veertig procent van de eigen energie-behoefte duurzaam op te wekken. Om meer inzicht te verkrijgen in de mogelijkheden om op de diverse locaties van het waterschap energie uit zon en/of wind te produceren is een verkenning uitgevoerd. Op basis van de uitkomsten denkt het bestuur nu op negen rioolwaterzuiveringsinstallaties duurzame energie op te wekken met zonnepanelen. Er is een bedrag van vijftigduizend euro beschikbaar gesteld met als oogmerk nader onderzoek in te stellen 'om de haalbaarheid in beeld te brengen'.

Ook bij de gemeente

Overigens bekijkt ook de gemeente Almelo of ze met gebruikmaking van zonnepanelen een bijdrage kan leveren aan de bevordering van duurzame energie. Er wordt onder meer gedacht aan de plaatsing van zonnepanelen op de daken van het stadhuis.

Scholen en wijkcentra

Een woordvoerder zegt dat ook scholen en wijkcentra worden onderzocht op de haalbaarheid van het opwekken van zonne-energie om ze klimaatneutraal te maken.