Afbeelding
Foto:

Luctor et Emergo maakt het zichzelf moeilijk in titeljacht

Almelo - Luctor et Emergo maakt het zichzelf niet makkelijk, want verzuimt al enige tijd het kampioenschap van de tweede klasse in het zondagvoetbal binnen te hengelen. Het moet nu zondag in de laatste competitieronde gebeuren.

Dit betekent dat de blauwen van De Horst niet op eigen veld en voor eigen publiek kampioen worden. Dat had afgelopen zondag wel gekund, maar dan had moeten worden gewonnen. Geheel onnodig liet Luctor de bezoekers van Helios tot twee keer toe langszij komen, zodat na negentig minuten 2-2 op het scorebord prijkte. Met drie punten voorsprong volstaat in de laatste wedstrijd, zondag bij Voorwaarts in Twello een gelijkspel voor de titel.

Hoogst spelend

Bij het binnenhalen van het kampioenschap keert Luctor terug naar de eerste klasse en is het keurkorps van trainer Kenan Durmusoglu weer de hoogst spelende voetbalclub van Almelo. Het zou de vierde titel in ach jaar zijn. De bedoeling is straks een bestendige eersteklasser te zijn.

Vuurwerk uitgesteld

Chris Boddeman (op de foto), middenvelder van de Almeloërs, is overtuigd dat titel en promotie worden behaald. Al voor de wedstrijd tegen Helios liet hij op Twentesport.com weten dat het in die pot zou gebeuren: 'Zo links en rechts heb ik al gehoord dat supporters vuurwerk hebben geregeld.' Maar weer stelde de ploeg het vieren van het kampioenschap uit. Luctor zou overigens zondag al wél kampioen zijn geweest als stadgenoot PH erin was geslaagd van nummer twee Schalkhaar te verslaan, wat niet gebeurde. Boddeman besefte toen al dat dit een onmogelijke missie zou worden voor de nummer laatst die het zondagvoetbal verlaat en overstapt naar de zaterdagcompetitie: Boddeman stelde vast: 'We hebben het in eigen hand. Drie weken geleden wonnen we van Schalkhaar en hadden we het gevoel dat ons de titel niet meer kan ontglippen.' Het vuurwerk gaat nu mee naar Twello, in de hoop dat Luctor het nu ten langen leste wel kan afmaken, op de valreep.