Afbeelding
Foto:

Play & Learn in Almelo

ALMELO - Woensdag 17 mei wordt de Play & Learn dag georganiseerd op het Indiƫ Terrein in Almelo. Dit dient als opmaat naar het Maker Festival Twente 2017 op zaterdag 20 en zondag 21 mei in Enschede.

Van 09.00 tot 12.00 uur zijn diverse leuke workshops te volgen voor het onderwijs: Trimotion laat zien hoe je videomateriaal filmt en animeert. Met thermoplast Protoplast kun je oneindig plastic hervormen tot speelgoed, lampen of een insect met fijne pootjes. Of maak een Kickstarter met de workshops van Kaliber Kunstenschool; een kettingreactie die op gang wordt gebracht door vuur en zwaartekracht. Neem een kijkje in het mobiele medialab; de WoWi-bus waar je 3d kan printen en spelletjes leert programmeren. De Play & Learn dag heeft als doel om kinderen en jongeren zoveel mogelijk te interesseren voor techniek in de brede zin. Er ontstaat de komende jaren namelijk een forse groei op het gebied van technisch geschoolde medewerkers in de high-tech regio Twente.

Kom je ook?
Iedereen is van harte welkom om een workshop te volgen of gewoon de diverse onderdelen te bezoeken. 's Middags van 14.00 tot 17.00 kunnen overige bezoekers, jong en oud, ook workshops volgen. Het draait niet alleen om kijken maar vooral doen, leren en beleven! Scholen kunnen zich nog aanmelden, er zijn enkele plekken vrij. Aanmelden kan via mft@tetem.nl