Afbeelding
Foto:

Almelose dammer Jurg reikt prijzen uit in 'eigen' toernooi

Almelo/Westerhaar - De gewezen topdammer Anton Jurg uit Almelo reikte afgelopen weekend in Heino de prijzen uit bij het naar hem genoemde provinciale sneldamtoernooi. Gil Salomé (op de foto met Jurg) won in de A-categorie. In de B-categorie sleepte Alex Noppers de Overijsselse titel in de wacht.

Salomé won met vijftien punten uit tien wedstrijden. Tweede werd Peter Hoopman met veertien punten en derde Rick Hakvoort met dertien punten. In groep B werd Alex Noppers met negentien punten uit twaalf partijen winnaar. Tweede werd na loting Frits Gerritsen, derde werd Jeroen Schokker, beiden met zeventien uit twaalf.

Jubileumeditie

Het was de vijftigste editie van het Anton Jurg-toernooi. Jurg speelde zelf nationale top in zijn carrière. De damclub Denk en Zet/Witte van Moort uit Westerhaar doet dat nu nog steeds. Namens de club deden acht dammers mee, van wie zich er zes plaatsten voor het NK sneldammen dat 10 juni in de de centrale damstad Utrecht zal gaan plaatsvinden.

NK Junioren

Het grote Limburgse damtalent Jitse Slump won overigens afgelopen weekend, in het damwalhalla Westerhaar, zijn tweede titel bij het NK voor junioren. Voor de 38ste keer in successie heeft de Westerhaarse damvereniging Denk en Zet/Witte van Moort dit toernooi georganiseerd.