Afbeelding
Foto:

Twence boekt winst van dik twaalf miljoen

Almelo – Het afvalverwerkings- en energieopwekkingsbedrijf Twenceboekte vorig jaar een netto winst van ruim 12,1 miljoen euro. Dat gebeurde bij een netto-omzet van ruim 107 miljoen euro en komt voor 53 procent uit de verwerking van afval en 47 procent uit de opbrengst van grondstoffen en energie.

Als bron van grondstoffen en energie draagt Twence substantieel bij aan het behoud van grondstoffen voor de kringloop en de productie van energie uit niet-fossiele bronnen. De veertien Twentse gemeenten kunnen de aansluiting bij de circulaire economie, het tempo van verduurzaming en daarmee het bereiken van hun eigen doelen beïnvloeden via hun aandeelhouderschap in Twence.

Niettemin wil Almelo, met Oldenzaal, zoals bekend van de aandelen af; daarover lopen momenteel onderhandelingen. Gemeenten in de Duitse grensstreek, voorop Stadt Munster, willen juist aandelen kopen en toetreden tot het concern. Voor de bouw van een installatie die mest verwerkt tot honderd procent herbruikbare materialen, op de oude stortplaats Elhorst-Vloedbelt letterlijk op de grens met Almelo, verwacht het concern nog dit jaar groen licht te krijgen. Ook komt er zonne-energie in het pakket van Twence