Afbeelding
Foto:

Demonstratie gamenastiek met professor Erik Scherder

Almelo - Erik Scherder komt deze maand, 19 mei, naar Almelo voor het eerste zogenoemde Game-nastiek-event. Het concept FUN-IE-FIT van de Stichting de Klup Twente in Almelo bracht de combinatie van games en gymnastiek bij elkaar. Over de bevindingen en de nieuwste ontwikkelingen gaat het tijdens het event. De hoofdgast is dus professor doctor Erik Scherder, dé autoriteit op het gebied van bewegingswetenschappen in Nederland.

Gamenastiek is bewegen en sporten met inzet van een breed scala games. In de afgelopen vier jaar is de sport in het FUN-IE-FIT geschikt gebleken voor jong en oud, voor mensen met een broze gezondheid en slechte fysieke conditie tot en met topsporters. Gamenastiek wordt in het FUN-IE-FIT allang niet meer door alleen de primaire doelgroep van De Klup Twente (mensen met een beperking) beoefend.

Deelnemers kunnen met eigen ogen tijdens het event twee doelgroepen aan het werk zijn in het gamecentrum: jongeren van het speciaal voortgezet onderwijs en 60-, 70- en 80-plussers die wekelijks gamenastieken in het FUN-IE-FIT. De laatste groep geeft desgevraagd ook zelf commentaar op de bevinden. Dan is er ook nog een demonstratie van de nieuwste toepassingen op het gebied van gamenastiek door Axendo en Care4more. Het middagevenement wordt afgesloten met een speech van Erik Scherder, die alles weet van de invloed van bewegen (en muziek) op het menselijk brein.

Film van Geleraaf

In verband met de beperkte zitplaatsen is het Gamenastiek-event alleen toegankelijk voor genodigden uit het speciaal onderwijs, zorginstellingen en fondsen en mensen van bedrijven uit Almelo die De Klup Twente helpen. Ook het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad zijn genodigd. Toch kan iedere belangstellende kennisnemen van het event. Want Geleraaf Marinus Blaak maakt opnames voor een uitzending op de kabel en het internet.