Afbeelding
Foto:

Bijzonder oorlogsverhaal in Theater Hof 88 op 4 mei

ALMELO – Jette van der Meij en Bartho Braat spelen de hoofdrollen in 'Gare de Lyon'. Op donderdag 4 mei is dit nieuwe Nederlandse stuk, over de kracht van een verloren liefde die zich na dertig jaar opnieuw doet gelden, te zien in Theater Hof 88 in Almelo. Aanvang is wat later dan gebruikelijk, namelijk om 21.00 uur in verband met de nationale dodenherdenking.

Parijs 1942. Twee jonge geliefden nemen op het Gare de Lyon afscheid van elkaar. Zij stapt op de trein naar Marseille om van daaruit per boot te proberen Marokko te bereiken. Hij speelt een belangrijke rol in het verzet en voelt zich verplicht in Parijs te blijven. Aan het eind van de oorlog hopen ze elkaar op het zelfde Gare de Lyon weer te ontmoeten. Maar het leven loopt anders.

30 jaar later
Parijs 1972. Een man zit aan een tafeltje in de stationsrestauratie. Het wordt gaandeweg duidelijk dat hij nog altijd wacht op zijn geliefde van wie hij in 1942 hier op hetzelfde station afscheid moest nemen. Vandaag is het 30 jaar later en zal het lange wachten eindelijk beloond worden. Het weerzien is emotioneel en het wordt nu duidelijk waarom ze zo lang van elkaar gescheiden zijn gebleven. Hun hereniging krijgt nog een dramatische wending als de vrouw een onvoorstelbare ontdekking doet. Gare de Lyon is een stuk over de kracht van de liefde en over de pijn van gemiste kansen. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 19,50 euro. Deze kosten 17,50 euro voor CJP/65+ of met biebpas. De kaarten kunnen gereserveerd worden via www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via (0546) 850264. De kassa is open van woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur.