Afbeelding
Foto:

Jaarlijks een ton voor maatwerkvoorziening doelgroepenvervoer

Almelo - De gemeente Almelo heeft op jaarbasis honderdduizend euro om te besteden aan het bereikbaar houden van het openbaar vervoer, met name voor kwetsbare groepen. Het college van burgemeester en wethouders stelt nu voor de middelen in te zetten als aanjaagbudget voor maatwerkvoorziening vervoer.

Concreet houdt dit in dat inwoners, maatschappelijke partners, vervoerders, instellingen en andere belanghebbenden wordt gevraagd met voorstellen te komen die bijdragen aan het stimuleren van het gebruik van of het opzetten van algemene (lokale) voorzieningen. Door meer en betere voorliggende voorzieningen en doordat mensen langer zelfstandig kunnen reizen, zal er minder een beroep nodig zijn op zorggeld.
Er is dit jaar al veertigduizend euro uitgegeven en het college wil de resterende zestigduizend euro gebruiken voor wat 'samenkracht' en 'burgerparticipatie' wordt genoemd en daar vanaf 2018 elk jaar het gehele van een bedrag een ton voor bestemmen.
In zijn huidige vorm stopt de Regiotaxi Twente in juli van dit jaar. Het wordt vanaf geïntegreerd met de andere vormen van doelgroepenvervoer, zoals leerlingenvervoer en dagbestedingvervoer. Ook is het noodzakelijk dat gemeenten op zoek gaan naar alternatieven voor kleinschalig openbaar vervoer.