Afbeelding
Foto:

Noordik-team in Wit-Rusland

Almelo – Een 'expeditieteam', bestaande uit leerlingen van de scholengemeenschap Het Noordik (locatie Aalderinkshoek Almelo), verblijf dezer dagen in Wit-Rusland.

Het doel van deze reis is niet alleen het brengen van materiaal ter ondersteuning van het onderwijs, maar bovenal kennisoverdracht. De onderwijsontwikkeling in Wit-Rusland is anders dan in Nederland. Het Noordik heeft inmiddels goede contacten opgebouwd met verschillende scholen in Mozyr en Dobrin en tijdens een voorbereidende reis werd duidelijk waar de grootste behoeften liggen.

Met het 'circusproject' zullen ze laten zien dat je alles kunt bereiken door inzet en oefening. Deze lesmethode kunnen de leerlingen ook daar weer overbrengen. Verder wordt er een bezoek gebracht aan Nas Dom, een dagbesteding voor jongeren met een beperking. Op deze locatie wordt ook een theaterproject gedraaid.

Tijdens twee herdenkingsceremonies staan de leerlingen stil bij de monumenten, ter nagedachtenis aan de kernramp die 26 april 1986 plaatsvond. Het Noordik wil leerlingen over grenzen laten kijken en laten zien dat niet alles vanzelfsprekend is. Het team keert komende maandag keert terug naar Almelo.