Afbeelding
Foto:

Punten Voedselbank: 1.092 pakken koffie...

Almelo - Evenals de afgelopen twee jaar heeft Lionsclub Almelo zich ingezet om pakken koffie voor de Voedselbank te verkrijgen via ingeleverde spaarpunten. Volgens coördinator Von Brucken Fock, tevens secretaris van de club, is het resultaat van dit jaar mede te danken aan collega Brunsman van Lionsclub Wierden en het feit dat er dit keer behalve in Wierden ook verzamelboxen mochten worden neergezet in het stadhuis en in de bibliotheek.

Natuurlijk is zo'n resultaat alleen maar mogelijk gemaakt doordat al diegenen die hun punten hebben bewaard deze hebben willen doneren door ze in één van de verzamelboxen te stoppen, soms al geteld en wel. Zelfs per post zijn er enveloppen met punten binnen gekomen:, wat hartverwarmend werd genoemd. Von Bruck Fock: 'Heel veel dank aan al die mensen die gehoor gegeven hebben aan onze oproep.'

Namens het bestuur van de Voedselbank nam voorman van Loon de bijna elfhonderd pakken koffie in ontvangst uit handen van voormalig voorzitter Schoondermark en 'kartrekker' Von Brucken Fock. Van Loon benadrukte bijzonder in zijn nopjes te zijn met dit resultaat. Veel mensen zullen er erkentelijk voor zijn, stelde hij vast, wat koffie is voor velen een luxe.