Afbeelding
Foto:

Wethouders in roeiboot genomen bij groeiclub Amycus

Almelo - De opening van het roeiseizoen vond dit weekend traditioneel weer plaats bij Twentse roeivereniging Amycus. De wethouders Van Wijk van Almelo en Lansink Rotgerink monsterden bij die gelegenheid aan voor een tochtje over de zijtak van het Twentekanaal. Volgens voorzitter Van Kesteren is roeien is een gezonde sport en voor alle leeftijden geschikt. Hij juicht de groei van Amycus dan ook van harte toe.

'Sportblessures komen hier nauwelijks voor. Als je goed getraind bent, komen alle spieren aan bod en werk je aan een goede conditie. Vandaar dat de sport voor bijna iedereen geschikt is: van twaalf tot tachtig jaar. Zowel voor mannen als vrouwen. Hoe heerlijk is het niet om na een dag van inspanning te ontspannen op het water en te genieten van de natuur.'

Ze openden aldus met de jongste leden aan boord officieel het seizoen. Het afgelopen jaar zag de club het aantal jeugdleden toenemen. De vereniging heeft dan ook intensief ingezet op een gedegen jeugdopleiding. Voor dit jaar zijn er contacten met het ROC van Twente om te kijken wat de club en de school voor elkaar kunnen betekenenport voor bijna iedereen geschikt is: van twaalf tot tachtig jaar. Zowel voor mannen als vrouwen. Hoe heerlijk is het niet om na een dag van inspanning te ontspannen op het water en te genieten van de natuur.'

Niet zomaar in de boot

Een goede training is volgens Van Kesteren belangrijk. Leden krijgen eerst een opleiding voordat ze zelfstandig roeien, aldus de voorzitter. Dat is voor de veiligheid, maar ook om blessures te voorkomen.

Een geliefd kanaal

Naar het oordeel van Van Kesteren is het Twentekanaal geliefd onder de roeiers. Het strakke gladde water zou uitdagen om te presteren, of om het juist rustig te relaxen. Amycus bestaat dertig jaar en telt 140 enthousiaste leden, met dus flinke aanwas van jongeren, mooi gelegen tussen Almelo en Wierden (vandaar de beide schepenen) op de plek van voorheen het buitenzwembad Het Wendelgoor.