Afbeelding
Foto:

Sibyl Heijnen op naar 'Biënnale' in Venetië

Almelo - De beeldend kunstenares Sibyl Heijnen, woonachtig en werkzaam in Almelo, zal deelnemen aan de Biënnale in Venetië. Ze laat daar een installatie zien in de setting van in Palazzo Bembo, nabij de Rialtobrug.

Eerder maakt de Almelose beeldend kunstenares indruk met haar werk in Japan. Recent exposeerde Heijnen in Kasteel Het Nijenhuis in Heino, onderdeel van Museum De Fundatie te Zwolle

Open Huis
Afgelopen weekend hield ze voor belangstellenden open huis in haar atelier-aan-huis. Heijnen gebruikt tegenwoordig gelooide huiden die in vorm gebracht zijn, waarna kleur en licht het werk vervolmaken.

Italië
Ze vertrekt komende zondag nar Italië. Heijnen werd geboren en heeft sinds 1991 haar atelier in Almelo. In haar werk experimenteert ze met uiteenlopende materialen, zoals dierenhuiden, kunstgras, diverse (edel-) metalen, textiel en rubber. Hoewel ze ook kleinere werken en sieraden maakt, is Heijnen het bekendst om haar grote installaties. Hiermee exposeerde ze reeds over de hele wereld in vele landen, waaronder zoals gezegd in Japan: een solo expositie in het Nationale Museum voor Moderne Kunst in Kyoto.