Afbeelding
Foto:

Ouders kinderen Schelfhorst en Windmolenbroek willen zand terug op speelplaatsen

Almelo - Bewoners van de wijken Schelfhorst en Windmolenbroek willen dat de gemeente de houtsnippers uit de speelplekken verwijdert en het zand terugbrengt. Meerdere bewoners zijn al twee jaar bezig te proberen de gemeente ervan te overtuigen dat de houtsnippers niet ideaal zijn en verwondingen aan de kindervoeten veroorzaken.

Ze schrijven brieven en benaderen raadsleden. Aan de Pelikaan in het Windmolenbroek is het zand inmiddels terug. Aan de Koperwiek in dezelfde wijk en op de meeste andere speelplaatsen in het Windmolenbroek en de Schelfhorst liggen nog volop houtsnippers.

Volgens actievoerder Remy Denker(foto) moeten net als aan de Pelikaan ook aan de Koperwiek de snippers weg. Hij wijst in een brief aan de gemeente op de bezwaren van houtsnippers. De lengte van de snippers zou maximaal 30 mm zijn, maar snippers van meer dan 100 mm zijn meer regel dan uitzondering. Het argument dat speelplaatsen met houtsnippers makkelijker (lees goedkoper) in onderhoud zijn verwerpen de actievoerders. Ze vinden dat gezondheid, speelplezier en veiligheid van voorop moeten staan.