Afbeelding
Foto:

Opening van terminal voor containeroverslag

Almelo/Hengelo - Met een ceremoniële plechtigheid is deze week de nevenvestiging in Almelo van de grootste inlandterminal van Europa officieel in gebruik gesteld.

De bestaande in 2001 geopende en voortdurend uitgebreide Combi Terminal Twente (CTT) in Hengelo heeft nu ook voet aan de trapper (container aan de kraan) in Almelo met een dependance op de kade van XL Park aan het Twentekanaal aldaar. CTT, een initiatief van de transporteurs Bolk en Nijhof-Wassink, heeft ook een terminal (met aansluiting op sporen) in de haven van Rotterdam.

In eendrachtige samenwerking openden burgemeester Gerritsen van Almelo en ondernemer/ontwikkelaar Heylen de nieuwe terminal voor containeroverslag te Almelo. Heylen kocht in één klap dertig hectare op XL Park. Tevens markeerde de ceremonie van deze week het begin van de bouw van het grootste distributiecentrum van Europa, groot 1,8 hectare, ook in opdracht van Heylen . De grondtransactie liet overigens lang op zich wachten door bestuurlijke drukte.

Efficiency

Met de strategisch gelegen containerterminal op XL Park te Almelo komt een efficiënte verbinding met de klanten in Almelo en omgeving tot stand. Door de toevoeging van deze aan het water gelegen terminal in Almelo verbetert de bereikbaarheid in de regio en dat vergroot de kans op het aantrekken van nieuwe klanten voor de Twentse inlandterminal. CTT streeft ernaar meer Europese distributiecentra in de toekomst.