Afbeelding
Foto:

Hof 88 biedt cabaret, maar ook zoveel meer in nieuw seizoen

Almelo - Een kleine week nadat de kaartverkoop van start is gegaan, kan al voorzichtig worden gezegd welke voorstellingen bij Theater Hof 88 populair zijn. Met name op het gebied van cabaret vallen volle zalen te verwachten voor onder andere Paulien Cornelisse, Richard Groenendijk, Erik van Muiswinkel, Yentl & De Boer en Peter Pannekoek.

Met de maandelijkse cabaretserie Cabaret in de Kapel hoopt directeur/programmeur Joris Kemps ook (extra) veel publiek aan te boren voor cabaretiers die nog aan het begin staan van hun carrière of al langer bezig zijn maar (nog) niet doorgebroken. Er valt overigens niet alleen te lachen in het Almelose theater. Het hoeft volgens Kemps niet alleen maar leuk te zijn. Zo verhaalt de eigenzinnige artieste Tet Rozendal over de geschiedenis van Mata Hari, speelt Eric Corton de hoofdrol in de theaterbewerking van Ma (naar het boek van Hugo Borst) en lossen de Israëlische Nederlander Eran en de Syrische Hollander George wereldvrede op. Ook zijn in Hof 88 weer concerten geprogrammeerd, onder meer met odes aan Aretha Franklin, aan Billie Holiday, aan Simon & Garfunkel en aan Carole King. Dat er een carrière mogelijk is ná deelname aan The Voice bewijzen zangeressen Leonie Meijer en Jennie Lena. En de mannen Henk Poort, Gerard van Maasakkers, Alex Roeka en Jan Rot blikken juist terug op hun jarenlange carrière.

De nieuwe theaterbrochure, met daarin het volledige aanbod, is gratis af te halen bij het theater en de bibliotheek. Wie vijf voorstellingen of meer koopt, wordt beloond met de Verraspas die maandelijks gratis toegang tot door Theater Hof 88 geselecteerde voorstellingen. Bezoekers die direct negen voorstellingen of meer boeken, ontvangen de Theaterfanpas die toegang geeft tot álle andere (niet-uitverkochte) professionele voorstellingen.