Afbeelding
Foto:

Geluidwerende maatregelen voor huizen aan Nachtegaalstraat

Almelo - De gemeente Almelo gaat geluidwerende maatregelen treffen aan 27 woningen aan de Nachtegaalstraat. De rijksoverheid vergoedt de kosten die 178.500 euro bedragen. De aanbesteding zal nog vóór de zomer plaatsvinden.aar verwachting start de aannemer na de bouwvak met de werkzaamheden. Het aanbrengen van geluidwerende maatregelen duurt maximaal één week per woning. Uiterlijk volgend jaar februari moet de klus voltooid zijn.

Aan de Nachtegaalstraat hebben 113 huizen een hoge geluidbelasting. De gemeente heeft op enig moment de plicht deze woningen te saneren. Twee jaar geleden, toen duidelijk was dat het ministerie de kosten voor zijn rekening zou kunnen nemen, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de maatregelen voor te bereiden en met de eigenaren der woningen in gesprek te gaan. Daarbij weigerden er ruim dertig medewerking. Voor 55 van de resterende 82 woningen is op basis van akoestisch en bouwtechnisch onderzoek gebleken dat deze voldoende geluidgeïsoleerd zijn.

In het saneringsprogramma is beschreven op welke wijze de 27 woningen kunnen worden geïsoleerd. Het saneringsprogramma is vorig jaar opgesteld en begin dit jaar definitief akkoord bevonden door het rijk. Voor de uitvoering van de geluidwerende maatregelen uit het saneringsprogramma komt er uit Den Haag dus subsidie. Dit geeft het college college de mogelijkheid de raad voor te stellen om op basis van de subsidie een krediet van 178.500 in te stellen.