Afbeelding
Foto:

Twentse Culturele Avond bij Katoen en Nu voor de Roparun

ALMELO - In het Huis van Katoen en Nu geven drie Almelose artiesten vrijdag- en zaterdagavond een Twents programma ten beste met verhalen en liederen.

'Het wordt een optreden in een unieke samenstelling en de volledige opbrengst van de avond gaat naar de Stichting Roparun', aldus Marion theatervrouw Wesselink. Samen met dichteres Anna Geerdink en accordenist Leo Bosch treedt biedt ze een Twents Avondje Uit voor het goede doel, met Twentse verhalen, gedichten en klanken.

Inclusief knipmuts
Anna Geerdink is bij vele Almeloƫrs een bekende verschijning, in klederdracht, inclusief knipmuts. Ze laat zich inspireren door landschappen en gebeurtenissen. Ook Marion Wesselink treedt regelmatig op in tehuizen, in bedehuizen en in theaterzalen.

Terug in de tijd
Ze gaat graag met haar publiek terug in de tijd, aan de hand van de inhoud van een oude koffer die ze meezeult. Leo Bosch speelt op een speciale accordeon, ook wel een diatonisch accordeon genoemd. Hij kan er van alles over vertellen. Leo neemt voor de Twentse Avond een heel repertoire mee, maar het Twentse volkslied zal niet ontbreken.