Afbeelding
Foto:

Hernieuwde poging Almelo voor Hornbach nabij A35; door fouten nu ruim na opening Bauhaus in Hengelo

ALMELO/HENGELO - De gemeente Almelo hoopt voor de zomer een nieuw bestemmingsplan te hebben om een vestiging van de bouwmarkt Hornbach op het al jaren braakliggende terrein in het gebied tussen de Henriëtte Roland Holstlaan, de Bornerbroeksestraat en de Nijreessingel, ook goed bereikbaar vanaf de A35, op de plek van de afgebroken Van Rhijnschool voor Christelijk MEAO ('De school van Henstra').

De gemeenteraad zal dat bestemmingsplan opnieuw vast moeten stellen, want na de eerste keer - enkele jaren geleden - oordeelde de Raad van State dat er procedureel te veel misging.

Tegen de bouw van het Hornbach-filiaal in Almelo werden bezwaren ingediend door concurrenten en omwonenden. Vanwege gemeentelijke fouten in het plan (verkeerde berekeningen) besloot Hornbach de aanvraag eigenmachtig in te trekken teneinde een nieuwe in te kunnen dienen.

Enschede en Hengelo

Volgens de gemeente Almelo en het Duitse concern is er ruimte voor een Hornbach van 1,8 hectare en een tuincentrum van krap vierduizend vierkante meter. Hornbach heeft in principe ook oren naar een vestiging in Enschede. Ondertussen werd eind vorige week het tweede Nederlandse filiaal van bouwcentrum Bauhaus te Hengelo met veel feestvertoon én veel belangstellenden geopend (zie foto). De vestiging op het bedrijventerrein Plein Westermaat trok op basis van een openingsactie een macht volk., maar er zou ruimte zijn voor meer bouwmarkten.