Afbeelding

Borhave sluit eerste jaar in de eredivisie af: trots overheerst

BORNE – Het vrouwenteam van de Bornse handbalclub Borhave heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen in Geleen gelijkgespeeld. Het werd tegen Vlug en Lenig 22-22.

Beide ploegen waren al verzekerd van voortzetting van het verblijf in de vaderlandse eredivisie. De inzet was plek zeven plaats in de eindrangschikking. Borhave moest daartoe winnen en is nu achtste geworden, maar wat overheerst in de Bornse sporthal 't Wooldrik is trots. de debutant hield zich vrij eenvoudig staande op het hoogste competitieniveau en bereikte dit seizoen ook nog eens de halve finale van de bekerstrijd., die in een geweldige wedstrijd te Amsterdam werd verloren van de landskampioen VOC.

Inhaalslag
De wedstrijd ging gelijk-op, bij rust stond het 12-12. Na de pauze liep de thuisploeg weg tot 18-13, waarna Borhave aan de inhaalrace begon en langszij kwam bij 21-21. Borhave drukte door naar 21-22. In de laatste minuut scoorde V&L de gelijkmaker op 22-22. Beide teams konden ermee leven, beide behouden voor het hoogste niveau, en dik verdiend ook nog eens.