Afbeelding
Foto:

Laatste derby van PH en Luctor

Almelo - De voetbalclubs PH en Luctor et Emergo spelen in elk geval voorlopig de laatste derby van Almelo-Noord. De wedstrijd vindt Tweede Paasdag plaats, vanaf 14.30 uur, op Sportpark Veenelanden.

Vanaf 12.30 uur is er een voorprogramma met wedstrijden tussen de junioren van beide clubs. Na afloop van de wedstrijd volgt een 'derde helft' met livemuziek. Het is voorlopig de laatste wedstrijd tussen beide verenigingen, omdat PH met ingang van volgend seizoen overstapt naar het zaterdagvoetbal (met de selectieteams). Dat betekent dat het prestatievoetbal bij de geel-zwarten op de zondag verleden tijd is.

Belangen

PH staat momenteel laatste in de tweede klasse van het zondagvoetbal en heeft in zij zwanenzang niets te verliezen, of het zou de eer moeten zijn. Luctor is de koploper en kan zich in de titelstrijd geen misstap permitteren. De club van de Horst moet dus winnen van de club van de Schelfhorst, vanwege het prestige, maar zeker vanwege de punten. De blauw-witten kunnen dus niets cadeau geven, zo ze dat in de broederstrijd al van plan waren.