Afbeelding
Foto:

Nieuwe commissaris en meer geld in kas Sportbedrijf Almelo

Almelo – De gemeente Almelo stemt in met de benoeming van de geselecteerde kandidaat Oude Steenhof als lid van de Raad van Commissarissen van Sportbedrijf Almelo. Oude Steenhof heeft een financieel-bedrijfskundige achtergrond en voldoet aan het beoogde functieprofiel.

De gemeente is enig aandeelhouder van Sportbedrijf Almelo. De commissarisfunctie is beschikbaar in verband met het vertrek van commissaris Van Kuilenburg en het komende afscheid van commissaris Hulshof.

Financiën

Tevens gaat het college akkoord met het toevoegen van het positieve resultaat van 4.439 euro aan de reserve. Dankzij een aantal meevallers is het negatieve budgetverschil van 176.000 euro voor de uitvoering van de Maatschappelijke Vraag 2016 volledig gecompenseerd.

Eurosped

Deze meevallers waren voornamelijk te danken aan een hogere omzet van 102.000 euro en een daling van huisvestingskosten met 85.000 euro, onder meer door de daling van gas- en watertarieven. Wel zal het aanstaande vertrek van de volleybalploeg Eurosped uit IISPA (zie foto)dit jaar 25.000 euro minder aan huurinkomsten in het laatje brengen. .De hogere omzet is behaald door meer zwemopbrengsten (les) en extra subsidies, zoals het Zorgonderzoek Nederlands Beweegdiploma en de Sportimpuls zaalvoetbal.