Afbeelding
Foto:

Kleiman uit de runnng na val in Omloop der Veenkoloniën

Almelo – Wim Kleiman uit Almelo is tijdelijk uit de running. De wielrenner van Sensa Kanjers voor Kanjers blijkt zaterdag aan een smak tegen het wegdek een schedelbasisfractuur en een hersenschudding te hebben opgelopen. Kleiman viel tijdens de Omloop van de Veenkoloniën en zal voorlopig rust moeten nemen, zo is hem verteld.

Het is onduidelijk hoe lang de coureur, die zijn zinnen op de Omloop van de Veenkoloniën had gezet, uit de running zal zijn. De sterke Almeloër eindigde onlangs nog als tweede in de Ronde van Groningen,waar hij in een sprint zijn meerdere erkennen moest in Tijmen Eising uit Emmen.Tijdens de 39ste editie van de Ronde van Groningen, met zowel de start als de finish in Uithuizermeeden, klopte hij nadrukkelijk aan het venster. De koers kende een levendig verloop door de wind op vlak land en de waterkou in onbetrouwbaar weer. Na de passage Zoutkamp brak het peloton in stukken. Kleiman maakte in eerste instantie deel uit van een groep van tien renners die in de finale nog eens werd gehalveerd.

Roet in eten
Ook in de Drentse koloniën was Kleiman op dreef, tot de valpartij roet in het eten gooide. Na een onderzoek bleek hij een overzienbare hersenschudding te hebben, die hem toch even zal nopen het wat rustiger aan te doen. Het herstel kan Kleiman niet snel genoeg gaan, want hij wil dit wegseizoen vlammen.