Afbeelding
Foto:

Eurosped Almelo afgetroefd door Set-Up'65 Ootmarsum

Almelo/Ootmarsum – De volleybalvrouwen van Eurosped uit Almelo moeten dit seizoen hun meerdere erkennen inSet-Up'65 uit Ootmarsum. Het team is echt het echt het beste van Twente en wie weet zit er nog meer in het vat voor de ploeg.

In een rechtstreekse confrontatie werden afgelopen weekend in de eigen Almeose hal de volleybalvrouwen van Eurosped door Set-Up'65 uit Ootmarsum met pek en veren ingemaakt: 1-3. Hierdoor staat Set-Up'65 nu tweede in de kampioenspoule van de eredivisie met kans op de finale om de nationale titel. Eurosped staat op een kansloze vijfde plek.
Het ging in Almelo zeer naar wens voor de Ootmarsumse equipe. Alleen de derde set werd met 25-19 prijsgegeven nadat de eerste twee riant waren gewonnen met 12-25 en 15-25. In de vierde set maakte Set-Up-65 aan alle Almelose illusies een einde net 22-25.

Zure druiven
De druiven zijn bij Eurosped zuur, want de ambitieuze formatie kwam dit seizoen vaak en veel tekort. Dat nu Set-Up'65 over-all de beste is schrijnt ook omdat bij Eurosped alles professioneler is: geen vereniging, maar een ploeg, meer budget en faciliteiten, de mogelijkheid speelsters te halen, meer ambitie, want Eurosped wil Nederlands kampioen worden en een rol van betekenis spelen in Europa. Misschien lukt dat volgend seizoen met Eurosped een paar slagen beter, vanuit de nieuwe thuisbasis Vroomshoop… Zoals bekend heeft het bestuur van Eurosped omwille van het 'grote geld' recent besloten na Oldenzaal (Vondersweijde) nu ook Almelo (IISPA) de rug toe te keren. Er is via een aantal ondernemers in het kanaaldorp Vroomshoop (gemeente Twenterand) een paar ton klaargelegd voor faciliteiten in de sociaal-culturele accommodatie met een sportzaal, die minder is dan IISPA, maar wel aan de normen van de Nevobo zou voldoen voor het spelen van topvolleybal.

Ambities groot
Hoe dan zijn en blijven de ambities van Eurosped groot. De speelsters krijgen meer faciliteiten en wellicht komt er, na de recente aanvulling van de staf met Jeffrey Schaarbaai (afkomstig van Rivo in Rijssen), ook versterking van het team.