Afbeelding
Foto:

Festiviteiten voeden nieuw elan in Almelo

Almelo – Het aantal activiteiten en initiatieven in de stad neemt toe en dat is de graadmeter voor het hernieuwde elan dat bezit neemt van Almelo. Het zelfbewustzijn zit in de lift.

Zo vond afgelopen weekend een modespektakel plaats, in de geest van de tijd een Fashion Event genoemd. Het initiatief van de ondernemers van de Oranjestraat, de modestraat van Almelo, sloeg aan. Ze kleurden de straat naar de naam en zorgden voor reuring. Mede begunstigd door fraai weer en een extra uur vanwege de zomertijd waren er veel mensen om de been die de tijd namen om mannequins en dressmen te aanschouwen. De modeshows werden omlijst met muziek- en dansoptredens. Vanuit alle hoeken en gaten stroomde het volk toe om zich te vergapen rondom de catwalk, te genieten van dans en muziek en verder een terrasje te pakken en de huid te laten bruinen.

Verder was er afgelopen weekend op het Indiëterrein voor de tweede keer een eet- en drinkmarkt, waarvoor eveneens een Engelse term bestaat: Food Festival Twente. Er werd van alles aangeboden, van snacks tot schnaps, van hamburgers tot koteletten, van koffie tot likeur. Het festijn vond voor de tweede keer plaats en er komt volgens de horecaondernemer zeker een derde editie.