Afbeelding
Foto:

Big Bulls promoveert na een sensationele zege op ERC'69

Almelo - De rugbyers van The Big Bulls hebben gisteren op weergaloze wijze het kampioenschap in de derde klasse Noord-Oost binnengehaald. Ze verpletterden in de streekderby ERC'69, want de ploeg uit Enschede had niets in te brengen. De eindstand 88-0 zei alles.


Het talrijke publiek was getuige van een uitstekende samenwerking tussen de scrumspelers die de bal veroverden op de tegenstander, en de driekwartlijn die de ERC-verdediging onder druk zette. De formatie uit Enschede had de handen vol aan de dadendrang van The Bulls, waardoor ze zelf nauwelijks aan aanvallen toekwam. Na een 55-0 ruststand stoomde de Almelose ploeg door naar een 88-0 eindstand.

Terugkeer

Daarmee was het kampioenschap een feit en ook de teugkeer naar de landelijke tweede klasse voor The Big Bulls, hetgeen uiteraard werd gevierd op het sportcomplex Het Wendelgoor. Net als het feest, waar de Bulls van Almelo wel weg mee weten, werd de wedstrijd druk bezocht, met onder meer burgemeester Gerritsen en sportwethouder Ten Seldam voor de support aan de lijn.