Afbeelding
Foto: Coen Mulder

Gravenruiters bij Bolk verrast met tractor en 'n kiepwagen

Almelo – De transportondernemer Henk Bolk heeft de gulle giften die hij onlangs kreeg bij gelegenheid van zijn 75ste verjaardag, gevierd met een feest-op-niveau bij De Bloemenbeek in De Lutte, aangewend voor de aankoop van een John Deere-tractor ten behoeve van de Gravenruiters die activiteiten ontplooit op het vlak van paardrijden voor mensen met een beperking.

Bolk paste uit eigen zak nog wat bij en benaderde zijn zakenrelatie Bernard Krone van het gelijknamige Duitse bedrijf dat landbouwvoertuigen produceert, en als verkooporganisatie voor John Deere in Duitsland fungeert, met als effect dat die ook over de brug kwam.

Warme woorden

Het gevolg was dat een hydraulische hijs op de tractor kwam en dat voorzitter Peter van Heteren van de Gravenruiters ook nog een kiepaanhanger in ontvangst kon nemen. De preses van de ruitervereniging met een heilzame combinatie van sportieve én sociale doelstellingen sprak warme woorden van dank aan de grootse geste van Bolk als initiatiefnemer en Krone als steunbetuiger.

Maatschappelijk

De feestelijke samenkomst vond plaats in het bedrijf dat Bolk gedurende bijna een halve eeuw uitbouwde tot een internationaal bekende en lokaal/regionaal maatschappelijk betrokken onderneming, die hij tien jaar geleden overdroeg aan het management, maar waaraan de naam Bolk verbonden blijft, die in grote letters die des avonds oplicht, ook al is het bedrijf formeel-zakelijk en directioneel-financieel in handen van zijn opvolgers André Pluimers, Gerco Linthorst en Joop Savenije. Zij willen Bolk, gaven ze op de 'aangeklede verjaardag' in De Lutte aan, blijvend eren voor de wijze waarop het bedrijf leidde én overdroeg.