Afbeelding
Foto:

Assen moet in Almelo stadhuis opknappen

Almelo – De projectontwikkelaar/makelaar Assen uit Borne lost de projectontwikkelaar/autohandelaar Lenferink af trekker van de verbouwing van het voormalige stadhuis te Almelo.

In het spoor van Assen zal BPD Ontwikkeling BV te Zwolle bij het stadhuisproject in Almelo betrokken zijn. Ze hebben een overeenkomst gesloten met de initiërende Stichting Projectbureau Hergebruik Gebouwen Almelo om het oude en monumentale stadhuis (laatste ontwerp architect P.J. Oud) te transformeren tot zo'n 85 appartementen circa tweeduizend vierkante meter voor dienstverlening, zorg en horeca. Een grote meerderheid van de gemeenteraad wil het gebouw behouden.

Opvallend is dat Assen steeds belangrijker wordt in Almelo, al was het maar omdat de tussentijds gekomen wethouder van Economie en Financiën voorheen wethouder was in... Assen.

Energieneutraal

Het voormalige stadhuis te Almelo omspant 17.250 vierkante meter transformatieruimte. Er moet een groene (duurzame/energieneutrale) toplocatie worden aan de rand van de nieuwe binnenstad ontstaan.