Afbeelding
Foto:

Waterschap innoveert en maakt steden in regio waterbestendig

ALMELO - Het waterschap Vechtstromen gaat in een tweejarig project samenwerken met de Technische Universiteit Delft en het adviesbureau RHDHV voor optimalisatie en innovatie van installaties voor de waterzuivering.

Vechtstromen, met de hoofdzetel in Almelo, heeft verder laten weten het projectplan Drienerbeek in Hengelo van stapel te laten lopen. Het gaat dan om een herinrichting van het gedeelte tussen de Grundellaan en de Haverweg. Hengelo kan 'heftige buien' steeds vaker niet aan met als gevolg dat straten blank komen te staan, tunnels onderlopen en water in huizen en andere gebouwen stroomt. Aan de andere kant zorgen de extreem droge periodes ook voor problemen en krijgen de bewoners van de stad bijvoorbeeld te maken met hittestress.

Klimaatbestendig
De komende tweeënhalf jaar (tot 2019) worden de knelpunten op het gebied van water in de stad Hengelo gezamenlijk opgepakt door het waterschap Vechtstromen en de gemeente Hengelo. Eén van de vijftien projecten is de herinrichting van de Drienerbeek, waarbij de beek opnieuw wordt ingericht, zodat het water optimaal kan stromen en de beek past in de leefomgeving

Onderhoud
Er wordt rekening gehouden met het onderhouden van de beek. Tevens worden er wadi's aangelegd, zodat er tijdelijk water opgeslagen kan worden tijdens stevige regenbuien. Het waterschap stelt dat de Drienerbeek klimaatbestendig wordt.