Afbeelding
Foto:

Rugbyclub Big Bulls maakt zich op voor titel en promotie na derby

ALMELO - De rugbyclub The Big Bulls kan zondag kampioen worden van de derde klasse en daardoor promoveren naar de tweede klasse. Er moet dan per se worden gewonnen van streekgenoot ERC'69 uit Enschede. De kampioenswedstrijd vindt plaats op het eigen veld van Het Wendelgoor in Almelo.

Winst is absoluut noodzakelijk omdat The Rams uit Apeldoorn de Almeloƫrs op de hielen zit. Afgelopen weekend wonnen The Big Bulls van Bulldogs uit Almere. De hoofdmacht draait een uitstekend seizoen, dat begon met het aanstellen van Antoon Alberts als hoofdtrainer.

Hechte groep
Onder zijn leiderschap is de selectie een hechte groep rugbyers geworden die elkaar in het veld goed kunnen vinden en ondersteunen. Dat resulteerde al in meer dan honderd tries in vijftien wedstrijden, een koppositie op de ranglijst en als kroon op alle inspanningen de titel en daaraan gekoppelde promotie.

Spannend duel
De belangwekkende kampioenswedstrijd begint zondag met de kick-off om 14.30 uur op Het Wendelgoor aan de Wierdense kant van het Twentekanaal. Bestuur en selectie verwachten ruime belangstelling. 'Het zou fantastisch zijn als er veel publiek komt om bij winst samen het kampioensfeest te vieren dat promotie oplevert naar de tweede klasse in de landelijke competitie', aldus pr-man en skipper Jan Hammink, die er ter bevordering van het aantal toeschouwers aan toevoegt dar de entree gratis is.'

Modernisering
Ondertussen is de club ook druk bezig met de uitbreiding en modernisering op van de accommodatie op Het Wendelgoor, waarvoor diverse overheden zijn benaderd, fondsen aangeschreven en clubacties gehouden, teneinde een en ander mogelijk te maken.