Afbeelding
Foto:

Vlaamse meester-verteller speelt Rudy in Hof 88

ALMELO – Het in de huid van een ander kruipen is de Vlaamse acteur/verteller Peter De Graef als talent gegeven en dit talent heeft hij gemaximaliseerd in zijn voorstellingen. De Graef brengt komende zaterdag de voorstelling 'Rudy' op het plankier van Hof 88 te Almelo.

Rudy is een filosoof die er uitziet als een gewoon mens In de voorstelling is hij de man met een ongewoon verhaal. Hij is een therapeut die zich tot het publiek richt om zijn maatschappijkritiek af te vuren. Peter De Graef weet moeiteloos het persoonlijke op te tillen tot op het niveau van het universele. Hij vertolkt Rudy in zijn geheel eigen stijl. Als een echte stand-up comedian laat hij Rudy fulmineren. In de live gezongen liedjes zoekt hij verstilling en verdieping. De muziekscore is origineel gecomponeerd door Bo Spaenc. De Graeff wordt begeleid door exquise muzikanten in wolkendracht.

Piekfijne filosofie

In recensies heet het dat 'Rudy' een piekfijn gestructureerde en typische 'De Graef-vertelling' is die balanceert tussen filosofie, maatschappijkritiek en onbezoedelde romantiek. De Graef geldt al twintig jaar één van de belangrijkste theaterauteurs in Vlaanderen en ook als acteur staat hij zijn mannetje. Hij kan zich niet alleen verplaatsen in zijn personage, hij is bij wijze van spreken zijn personage, in elke vezel van zijn lijf.

De voorstelling in de theaterzaal van Hof 88 begint zaterdagavond om 20.15 uur.