Afbeelding
Foto:

Mooie aanblik voor Bornerbroek

BORNERBROEK - Bornerbroek krijgt weer een mooiere aanblik door nieuwe aanplant. Het is één van de wensen van het Dorpsbelang die nu eindelijk in vervulling gaat. De renovatie van de rotonde in de N741 was een goed moment om dit uit te voeren.

Het nieuwe groen geeft het middeneiland van de rotonde en de bermen langs de provinciale weg door de kern Bornerbroek een nieuwe uitstraling. De provincie zorgt voor het plantmateriaal, het zaaigoed en de compost. De aanleg en het onderhoud wordt uitgevoerd door de dorpsbewoners.

Werkzaamheden
Afgelopen week werden de werkzaamheden aan de rotonde uitgevoerd. Deze werd voorzien van een nieuwe binnenring, een zogenaamde 'rammelstrook'. Het Dorpsbelang Bornerbroek heeft op de korte termijn ook andere plannen in uitvoering om de dorpskern te verfraaien. Zo zijn bij de kruising met de Eierbaan de heesters (Cotoneasters) vervangen door een bloemrijk grasmengsel. De beukenhaag wordt hersteld door op de lege plaatsen nieuwe haagbeukjes aan te planten. Op zaterdag 18 maart gaat Dorpsbelang het middeneiland van de rotonde opnieuw beplanten. De heesters gaan er uit, de haag blijft staan en nieuwe grassoorten worden aangeplant.

Mooi initiatief
Gedeputeerde Boerman, verantwoordelijk voor Mobiliteit, Water en Sociale Kwaliteit in Overijssel is enthousiast over de aanpak van Dorpsbelang Bornerbroek. "Dit is een mooi initiatief van Dorpsbelang Bornerbroek. Hier signaleren inwoners niet alleen een kans om hun eigen leefomgeving er aantrekkelijker uit te laten zien, maar leveren ze ook een bijdrage door met een plan te komen en de aanleg en het onderhoud zelf uit te voeren."