Afbeelding
Foto:

Boomfeestdag gevierd in Almelo

ALMELO - Woensdag is weer de landelijke Boomfeestdag gehouden. Naar goed gebruik worden dan altijd weer vele honderden geplant door leerlingen van de basisscholen. Ook in Almelo is dit woensdag gevierd.

In Almelo werd de Boomfeestdag gehouden op de gemeentelijke begraafplaats 't Groenedael aan de Willem de Clercqstraat 93. Wethouder Christien van Wijk plantte om 09.00 uur samen met kinderen de eerste boom.

Bomen planten
Daarna planten kinderen van basisschool De Wierde en van de Kunstmagneetschool STEP bomen en heesters op de begraafplaats. De kinderen krijgen ook een rondleiding over het oude deel van de begraafplaats, die ruim 140 jaar oud is. Tijdens de rondleiding is er aandacht voor de cultuurhistorisch waarde van de begraafplaats en de waardevolle bomen die op deze oude begraafplaats staan. De kinderen krijgen dan een duidelijk beeld hoe de bomen die zij nu planten er over 100 jaar uitzien. Dit jaar heeft de Boomfeestdag het thema 'Bomen Verbinden'. Dit landelijke thema is gekozen omdat 25 jaar geleden het verdrag van Maastricht werd getekend en de Europese Unie een feit werd.