Afbeelding
Foto:

Succes voor Taekwondo Oude Luttikhuis

ALMELO - Op 11 en12 maart 2017 vonden de Dutch Open Taekwondo Championships 2017 in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven plaats.

Uit heel de wereld hadden zich ruim 1.200 deelnemers voor dit G1 toernooi ingeschreven. Dit zijn weer meer deelnemers dan in 2016. Veel landen sturen hun nationale wedstrijdteam, wat aangeeft dat dit toernooi wereldwijd hoog aangeschreven staat. Met 6 deelnemers heeft Taekwondo Oude Luttikhuis zich ingeschreven. Op zaterdag 11 maart moesten de eerste drie spelers de mat op. Sam Bruggeman (Jun dames -55kg) en Sven Reefman (Jun heren -68kg) werden helaas vroegtijdig uitgeschakeld. Marjolijn Abbink uit Hengelo kwam uit bij Senioren dames – 67 Kg.

Even wennen
Het was al weer enige tijd geleden dat Marjolijn mee had gedaan aan een groot internationaal toernooi. Marjolijn moest haar eerste wedstrijd tegen Denemarken, welke zij met een groot puntenverschil (27-10) wist te winnen. Hierna moest ze tegen de als 4e geplaatste speelster uit Polen. Ook deze partij wist ze met 14-9 naar zich toe te trekken. In de kwartfinale moest ze tegen Hongarije. Deze partij ging erg gelijk op en eindigde in een gelijk spel. De Golden Point moest de winnaar bepalen, maar helaas viel het kwartje de verkeerde kant op en behaalde Marjolijn net geen prijs. Toch een erg goed optreden van Marjolijn op de Dutch Open.

Overtuigende zeges
Op zondag moesten de overige 3 spelers hun kunnen laten zien. Isabeau van Droffelaar (Jun dames +68kg) en Joyce van Baaren (Sen dames -62kg) werden helaas ook in de voorrondes uitgeschakeld. Jesse de Vries uit Hengelo kwam uit bij de Kadetten dames -44 Kg. Haar eerste tegenstandster kwam uit Italie¨ en deze partij wist ze goed te controleren en met 26-17 te winnen. Vervolgens moest ze tegen Duitsland, die de eerste ronde was vrijgeloot. Jesse was lekker op dreef en wist deze partij met maar liefst 24-6 te winnen. In de halve finale was de regerend Europees Kampioene haar tegenstandster. Na drie spannende rondes was de eindstand gelijk en moest de Golden Point de beslissing brengen. Helaas werd deze door haar tegenstandster gemaakt, die het toernooi vervolgens ook op haar naam wist te schrijven. Desalniettemin een erg goed prestatie en een hele mooie bronzen medaille voor Jesse!