Afbeelding
Foto:

Warm onderkomen SV Almelo

ALMELO - Voetbalclub SV Almelo neemt komende week de vernieuwde kantine en keuken in gebruik. Het oude onderkomen voldeed al geruime tijd niet meer aan de wensen van de club. De verbouwing is inmiddels bijna klaar en de opening staat al gepland voor zaterdag 25 maart.

Na dertig jaar trouwe dienst was het gewoon ook tijd om eens te renoveren, zo benadrukt voorzitter Marcel Schorn. De kantine was echt verouderd en niet meer van deze tijd.

Eigen inzet
De opknapbeurt werd door de leden zelf uitgevoerd. Zo werd een nieuwe bar op maat gemaakt en er kwam een geheel nieuwe keuken. Zo'n tien vrijwilligers zijn dagelijks in de weer om de kantine weer een warme uitstraling te geven. Volgende week is de klus geklaard, catastrofes daargelaten. Volgens Schorn was het hard nodig. "Sinds de oplevering van het clubgebouw is er echt niets meer aan gedaan. Dat was in de jaren tachtig", zegt de voorzitter. "Het kon nog wel met deze kantine, maar daarin schuilt juist het gevaar. Wanneer ga je het aanpakken? Als je achter komt te lopen, ben je namelijk te laat. En we hopen hiermee ook mensen over de streep te trekken om lid te worden bij ons."

Veel werkzaamheden
SV Almelo bouwde de laatste jaren hard aan het eigen complex. Vijf jaar geleden werden de toiletten aangepakt, twee jaar geleden werden zeven kleedkamers gerenoveerd. En nu staat dus de kantine op de rol. Hierna volgt de tweede fase, waarin de vloer vervangen wordt, de plafonds een opknapbeurt krijgen en nieuw meubilair volgt. Althans, dat is de planning." Met 500 leden heeft SV Almelo een stevig fundament. De club financiert alle klussen uit eigen middelen.

Opening
Op zaterdagavond 25 maart a.s. vanaf 19:30 uur zal de nieuwe kantine / keuken officieel worden geopend. Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom om dit mooie nieuwe resultaat te komen bewonderen.