Afbeelding
Foto:

Achilles pakt kampioenschap

ALMELO - Het B1 team van korfbalvereniging Achilles in Almelo heeft afgelopen weekend een kampioenschap gepakt. Zij wonnen in de zaal het kampioenschap in de derde klasse A. Een felbegeerde én bestreden titel.

In de kampioenswedstrijd werd geen spaan heel gelaten van rivaal Rigtersbleek B2 dat met 1 – 16 werd verslagen. Door de overwinning is Achilles B1 niet meer te achterhalen door de concurrentie; het puntenverschil is te groot.

Goed seizoen
Het kampioenschap is een beloning voor een goed seizoen waarin tien van de twaalf wedstrijden in winst werden omgezet. Met het kampioenschap in de zak gaat Achilles B1 zich opmaken voor de veldcompetitie die begin april weer van start gaat. CKV Achilles is een zaterdag korfbalvereniging met een christelijke achtergrond die al meer dan 85 jaar bestaat. Zij vinden het belangrijk dat ze op een sociale, respectvolle manier in de vereniging met elkaar omgaan en daar ook naar handelen. De ambitie is om op een zo hoog mogelijke niveau te spelen, maar anderzijds willen zij ook de gelegenheid bieden om leuk korfbal te kunnen spelen.