Afbeelding
Foto:

Roos van de PvdA voor Rembrandtschildertjes

ALMELO - De vrijwilligers van de Rembrandtschildertjes hebben de Roos van de PvdA Almelo gekregen. De Rembrandtschildertjes brengen kinderen op een laagdrempelige manier in contact met kunst en cultuur én met elkaar.

Al ruim 15 jaar zijn de Rembrandtschildertjes actief. Gerda Kleinburink nam het initiatief na de aanslag op de Twin Towers op 9 september 2001, omdat ze op zoek was naar verbinding in de samenleving. Elk jaar kunnen scholen leerlingen opgeven om mee te doen met de Rembrandtschildertjes op het Rembrandtfiësta. Daar gaan ze onder begeleiding van kunstenaars aan de slag om een schilderij te maken rond een thema. De schilderijen worden geëxposeerd in het stadhuis en op de deelnemende scholen.

Rotary
Met hulp van de Rotary was het vorig jaar mogelijk om de Rembrandtschildertjes uit te breiden met een talentenklas. De kinderen die de mooiste schilderijen hadden gemaakt op het Rembrandtfiësta zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Tien weken lang krijgen ze elke week les van kunstenares Janke Nieboer die ze van alles leert over kunstgeschiedenis, schildertechnieken en kleurgebruik.