Beweging goed voor senioren Hengelo
Beweging goed voor senioren Hengelo Foto:

Inloopspreekuur openbaar vervoer voor senioren

ALMELO - Reizen met het openbaar vervoer; voor de meeste mensen de gewoonste zaak van de wereld. Maar voor ouderen ligt dit vaak wat anders. ZIj hebben vaak moeite om wegwijs te worden in de wirwar van opties voor onder meer de OV-chipkaart. Het is dan ook niet verwonderlijk dat slechts weinig ouderen nog gebruik maken van de bus en trein. De OV-ambassadeurs van Overijssel willen hier verandering in brengen.

De OV-ambassadeurs zijn al regelmatig op pad in Twente om senioren voorlichting te geven over het gebruik van bus en trein en dan met name de OV-chipkaart. Het gebruik en opladen is vaak een lastige opgave. Automaten zijn niet altijd even toegankelijk en gebruik van een pinpas maakt dit nog vervelender voor veel gebruikers. Maar met een paar keer oefenen moet ook dit een stuk beter gaan, zo is de gedachte.
Bij veel gebruikers heerst ook het beeld dat reizen met bus of trein tegenwoordig schrikbarend duur zou zijn. Er zijn toch mogelijkheden om de kosten laag te houden, zoals een passend kortingsabonnement. De OV-ambassadeurs geven graag advies op maat. Ook kunnen ze stap voor stap op de computer laten zien waar en hoe u uw reis kunt plannen. Het eerst volgende inloopspreekuur is op dinsdag 21 maart 2017 van 10.00-11.30 uur. Locatie: Centrale Bibliotheek, Het Baken 3.