Afbeelding
Foto:

Ronde van Overijssel komt er aan

TWENTE - De Ronde van Overijssel komt er weer aan! Ook dit jaar wordt deze mooie wielerklassieker weer verreden. De volgende editie staat gepland voor zaterdag 6 mei.

Het dorp Lemele, net achter de Hellendoornseberg, die overgaat in de Lemelerberg, is verkozen tot Dorp van de Ronde. Dit is altijd een hele eer; er worden dan leuke aanvullende activiteiten gehouden om het dorp te promoten tijdens het grote wielerevenement. Dit jaar wordt al weer de 65-ste editie gehouden.

Rondemiss
De tocht heeft dit jaar naar goed gebruik ook weer een heuse rondemiss. Dit jaar is deze afkomstig uit onze hoek van de provincie, namelijk Marloes de Jong uit Wierden. De keuze van de Miss is altijd een mooie traditie, waardoor Marloes dan ook terecht trots is. De 22-jarige Wierdense schone zal al eerder wat taken vervullen in het kader van de Ronde van Overijssel. Zo verschijnt zij op 13 april ook het wielercafé wat gehouden zal worden in Zaal Dijk te Lemele. Binnenkort maakt de organisatie van de Ronde van Overijssel het programma van het wielercafé openbaar. De ervaring uit voorgaande jaren leert echter dat het een avond gaat worden die wielrennen ademt.