Afbeelding
Foto:

Nieuwe naam voor Kennispark Twente

TWENTE - Het Kennispark Twente bij Enschede heeft een nieuwe naam. Het park is een belangrijke spil in de regionale werkgelegenheid voor heel Twente. Niet alleen Enschedese bedrijven participeren hierin. Afgelopen week werd de nieuwe naam Novel-T gepresenteerd. Dit moet in ieder geval in het Engels wat aansprekender zijn; een nieuwe naam om meer internationale toppers aan te trekken.

Het Kennispark Twente bij Enschede is al een aantrekkelijke vestigingsplaats voor innovatieve ondernemers. Naast de Universiteit Twente zijn ook de Saxion Hogeschool, gemeente en Provincie Overijssel partner in dit project.

Sterk Merk
Twente is als regio al een sterk merk, maar het Kennispark Twente zelf nog niet echt. De nieuwe naam Novel-T moet hier verandering in brengen. Het is een woordspeling op het Engelse woord voor nieuwigheden, 'novelty'. Directeur Kees Eijkel hoopt de komende jaren nog meer bedrijven en internationale investeerders naar Twente te kunnen lokken, wat goed is voor de regionale economie en werkgelegenheid.

Bredere ambities
De nieuwe naam moet vooral goed bekken voor internationale bedrijven en investeerders die Twente misschien al kennen als high-tech regio, maar in de praktijk nog niet echt nagedacht hebben over een echte vestigingsplaats. Wie rondkijkt in de regio ziet ook andere namen zoals het XL Park in Almelo die met deze gedachte geformuleerd zijn. Het Novel-T heeft dan ook passende verwachtingen van de nieuwe naam.