Afbeelding
Foto:

Almelo maakt nieuwe binnenstad met hulp van Beter Wonen

ALMELO – De metamorfose van de Almelose binnenstad is in volle gang. De gedeelte ontmanteling en sloop van de Kloosterhofflat is full swing bezig. Een groot deel verdwijnt, dankzij de noeste krachten van mensen en machines van de Rijssense Gebouwen Sloperij, maar ook wordt een gedeelte van de flat opgeknapt.

De 'operatie' Kloosterhofflat maakt deel uit van de ingrijpende metamorfose die de Almelose binnenstad zal ondergaan, onder het motto wie mooi wil zijn moet even pijn lijden – en daarenboven geduld betrachten, en verandering accepteren.

Grotere investering
De woningcorporatie Beter Wonen investeert ruim dertig miljoen in de gigantische klus om het centrum van Almelo weer allure te geven en een regionale functie als koop- en uitgaanscentrum. De stad moet net als voorheen, zij het een poos geleden, in de regio tot de verbeelding te spreken.
Behalve de gedeeltelijk renovatie en gedeeltelijke amovatie van de Kloosterhofflat heeft de corporatie ook geïnvesteerd in het voormalige V&D-pand, waarin bijzonder gewilde huurappartementen zijn gebouwd: een voltreffer, want de belangstelling was groot, alle woonruimte is verhuurd, nu de 'commerciële plint' nog ; het pand heet na de vernieuwing een parelende aanwinst voor de (binnen)stad te zijn.
Inmiddels is de toko van McDonalds ook gesloopt (was een sta-in-de-weg) en straks wacht de Havenpassage een ingrijpende vernieuwing, met daaraan gekoppeld de terugkeer van het water in de stad.